SEO Nedir Nasıl Yapılır SEOcunun El Rehberi!

SEO Nedir Nasıl Yapılır SEOcunun El Rehberi!

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

İçindekiler

On Page SEO olarak da bilinen site içi SEO, SEO çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Web sitenizdeki tüm bölümlerin Google arama sonuçları kriterlerine göre düzenlenmesi, iyileştirilmesi için yapılan işlemlerin tamamına site içi SEO denilmektedir. Günümüzde web sitesi sahibi ve yöneticisi herkesin tek bir amacı vardır; arama motoru sonuçlarında üst sıralara yerleşmek. Bu amaca ulaşabilmek için de düzenli ve sistematik olarak SEO çalışmalarımızı yürütüyoruz. Site içi SEO da en temel SEO çalışmalarını içermektedir. Kullanıcılara ulaşmak, sitemizin görünürlüğünü ve organik trafiğimizi artırmak için başvurduğumuz site içi optimizasyonu nasıl yapılır, sizinle yakından inceleyelim.

Site içi SEO çalışmalarını yapabilmeniz için teknik altyapınızın olması gereklidir. Eğer SEO ve web site yönetimi konusunda bilginiz yoksa, SEO uzmanları ile çalışmanız daha verimli olacaktır. Ancak amatör olarak ilgileniyorsanız site içi optimizasyonun birçok aşamasını tek başınıza da yapabilirsiniz.

Site İçi SEO nedir ve nasıl yapılır?

Site içi SEO çalışmalarına başlamadan önce mutlaka kendi alanınızla ilgili detaylı bir araştırma yapmalısınız. Rakip sitelerin sıralaması ve sizin sıralamanız nedir, rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeler nelerdir, siz içeriklerinizde hangi anahtar kelimeleri kullanmalısınız gibi soruların cevaplarını araştırın ve kendinize bir yol haritası çizin. Anahtar kelime tespitinizi doğru yapmalısınız; çünkü site içi SEO’da belirlediğiniz anahtar kelimeleri kullanacağız. Site içi SEO nasıl yapılır incelemeye başlayalım;

Site Hızınızı Kontrol Edin

SEO çalışmalarında en önemli ayrıntılardan biri de kullanıcı deneyimini artırmaktır. Eğer web sitenizin hızı yavaşsa, sayfalarınız geç açılıyorsa bu kullanıcılar için olumsuz bir durumdur. Hızı yavaş bir site kullanıcıları uzun süre tutamaz, bu da arama motorlarının dikkatinden kaçmaz. Web sitenizin hızını kontrol edip yavaş olmasının nedenlerini tespit edin ve çözüme odaklanın. Site hızı ve olası sorunları analiz etmek için şu araçlardan faydalanabilirsiniz;

  1. Google PageSpeed
  2. Pingdom
  3. Google Mobil Speed Test
  4. GT Metrix

Sayfa Başlıklarınızı Anahtar Kelimelerle Oluşturun

Arama motorları sizin sayfalarınızı indeksleyebilmek için sayfa başlıklarınızı tarar. Eğer sayfa başlıklarınız içerikleriniz ile ilgisizse ve anahtar kelimelerinizi içermiyorsa arama motorları sizin kim olduğunuzu anlayamaz. Alakasız başlıklar nedeniyle sayfalarınız arama sonuçlarında yer almaz.

URL Yapınızda Anahtar Kelimeleriniz Yer Almalı

  1. Site içi SEO çalışmanızdasitenizdeki linklerin tamamını kontrol edin.
  2. Anahtar kelimelerinizi URL yapınızda yer aldığına emin olun.
  3. Ayrıca URL yapınızın karışık olmamasına özen gösterin.
  4. Rakamların ve sembollerin bulunduğu URL’ler kullanıcılar için de kafa karıştırıcı olacaktır.
  5. Sade ve net bir şekilde oluşturulan URL’ler arama sonuçlarında sıralamanızı etkileyecektir.
Diğer Yazımızıda Okuyabilirsiniz:  Tek Sayfa (One Page) Sitelere SEO Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerinizi Verimli Kullanın

İçeriklerinizi oluştururken belirlediğiniz anahtar kelimeleri kullanın ancak çok fazla sayıda anahtar kelime kullanımı yanlıştır. Gereksiz kullanılan anahtar kelimeler sizin spam olarak algılanmanıza neden olur. Sayfalarınızın her birinde H1 etiketi yer alan başlık olmalıdır. Sayfa içeriklerinizin alt başlıklarında H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 alt etiketlerini kullanmalısınız. Eğer içeriklerinizde anahtar kelimeleriniz kullanılmamışsa ya da yanlış kullanılmışsa revize etmelisiniz.

site içi seo

İç Bağlantılarla Diğer Sayfalarınıza Yönlendirme Yapın

Site içi SEO’da, kullanıcıların sitenizde daha fazla vakit geçirmesi ve diğer sayfalarınızın tıklanma oranının artması için iç bağlantılar oluşturmalısınız.

Görsellerinizi SEO’ya Uygun Şekilde Revize Edin

Sitenizde yer alan görseller de sizin sıralamanızı etkilemektedir. İçeriklerinizde yer alan görsellerin URL’lerinin ve dosya adlarının uygun anahtar kelimeler ile oluşturulması gereklidir. Ayrıca görsellerinizin boyutlarını da kontrol edin ve boyutları büyük olan görselleri yeniden düzenleyin ya da tamamen kaldırın. Site hızlarını düşüren en büyük etken görsellerin ağırlığıdır.

Sitenizi Sürekli Güncel Tutun

Sitenizin güncelliği de Google’ın takibindedir. Güncel olmayan sitelerin arama sonuçlarındaki sıralaması olumsuz etkilenir. Düzenli olarak içerik girmeye özen gösterin, sitenizi ihmal etmeyin.

Site İçi Optimizasyonları sürekliliği olan çalışmaları içermektedir. Bir kere yapıp daha sonrasında bu ayrıntılara dikkat etmezseniz ne yazık ki verim alamazsınız. Eğer takip etmek ve sitenizle ilgilenmek sizi zorluyorsa bu konuda uzman kişilerden destek almalısınız.

Tek Sayfa Siteler İçin SEO nasıl yapılır?

Site İçi SEO Nedir?

Web sitenizdeki tüm bölümlerin Google arama sonuçları kriterlerine göre düzenlenmesi, iyileştirilmesi için yapılan işlemlerin tamamına site içi SEO denilmektedir.

Site İçi Optimizasyonları için Destek Almalı mıyım?

Sürekliliği olan çalışmaları içerdiği için site içi SEO konusunda uzman kişilerden ya da ajanslardan destek almanızı tavsiye ederiz.

Site İçi Optimizasyonları için Hangi Araçlardan Faydalanabilirim?

Site İçi Optimizasyonları çalışmalarında; Ahrefs, Semrush, Moz, Search Console, Analytics, Page Speed Insights, GT Metrix gibi araçları kullanabilirsiniz.

[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön